Wielerheld in Spijkenisse

Wielerheld in Spijkenisse

SPIJKENISSE - Daags na zijn 50e verjaardag nam Erik Breukink op woensdag 2 april zijn nieuwe en speciaal voor hem gemaakte fiets in ontvangst bij Braun Cycling. Herman Braun maakt al meer dan 30 jaar fietsen. Zijn zoon Dave heeft het vak inmiddels ook onder de knie.

Het is geen toeval dat Erik Breukink bij hen een fiets laat maken. Herman en Erik kennen elkaar uit het wielerpeloton; Erik als renner en Herman als mecanicien. ‘Zoals een timmerman een timmermansoog heeft, heeft Herman een oog voor fietser en fiets’, zegt Erik. Braun Cycling is misschien wel de enige echte fietsenmaker van Nederland. Hier worden de frames traditioneel met de hand en van metaal vervaardigd. Vele renners zweren dan ook bij fietsen die door vader en zoon worden gemaakt. Veel coureurs hebben een hekel aan carbon vanwege de vele nadelen die niet opwegen tegen de lichtgewicht metalen frames van Braun Cycling.

Na het bezoek van Erik Breukink ging het werk van de fietsenmakers gewoon weer door; lassen, frame spuiten, monteren en weer een wielerliefhebber blij maken.

Door Rudy Bos, dichtbij-meeschrijver