COLUMBUS SPIRIT CHEMISTRY

Dit frame type is van koud naadloos getrokken buisvorm, met hooggelegeerde  HSLA (High Strength Low Alloy)  staal legerings-elementen mn. chroom, nikkel, molybdeen, niobium en mangaan, een speciale chemische Columbus samenstelling, het gecombineerde effect van de versterking. Het verminderen van de legerings-korrelgrootte zijn ongelooflijk.  Niobium blijkt effectiever dan Vanadium,    als legerings-versterkingsmiddel. NIOBIUM ondergaat een speciale warmte-behandeling. Nadat de buizen getrokken en gevormd zijn, wat ervoor zorgt dat het staal zijn specifieke eigenschappen krijgt. Deze buizen zijn ontworpen om hoge mechanische eigenschappen en een hogere weerstand tegen milieu-effecten dan conventionele koolstofstaal. Uitzonderlijke mechanische eigenschappen: hoge breekkracht, superieure taaiheid en ongelooflijke vermoeidheid/uithoudingsvermogen.
De treksterkte bedraagt 1150 NM-mm2. De boven- en onderbuis, zijn op zijn dunste punt zelfs 0,38 mm.  Alleen COLUMBUS spant hiermee de kroon. Daardoor is deze buis zeer licht in gewicht, de buizen zijn dubbel butted 0,4 -0,38- 0,4 mm.  De staande achtervorken zijn over de volle lengte slechts 0,7 mm., de liggende achtervorken zelfs 0,7-0,5 mm. De onder-en bovenbuis zijn zeer karakteristiek vorm- gegeven, met een bescheiden buisvorm, met mooi afgeplatte zijkanten. De onderbuis is 43,5 mm. hoog en heeft een diameter van 38 mm.
De liggende en staande achtervorken zijn in 2 versies leverbaar.  Dit frame in combinatie met de 35 diameter dubbel butted overside zitbuis, en de 38 diameter buiten-balhoofdbuis, met geïntegreerd balhoofdstel,  is dit het lichtste frame van staal, wat wij kunnen bouwen. Volledig handmatig tig-gelast met een geringe wanddikte van slechts minder dan 0,4 mm. is dit echt vakmanschap. Mooie kleine lasnaden en mooi afgewerkt. Dit frame is de beste balans tussen lichtgewicht en stijfheid.
De CHEMISTRY wordt geleverd met een lichte full carbon voorvork DEDACCAI BLACK FIN/BLACK WAVE  (stemmaat 1’1/8" ).  Het frame-gewicht van de CHEMISTRY bedraagt  minder dan 1500 gram. Voor staal is dit de absolute top van gewicht-reductie.

Chemistry No 1042
Chemistry No 1040